Première CineMusic Bullekerk

Culturele film- en muziekliefhebbers in de Zaanstreek kunnen hun hart ophalen. Op vrijdag 5 en zaterdag 6 november presenteert het CineMusic-orkest Filmmuziek Live in Concert. Het is een ode aan de epische filmmuziek die de afgelopen decennia in de bioscoop en op televisie te zien is geweest. Filmmuziek Live in Concert is een combinatie van film en live muziek. Van dit spektakel gaat het Zaanse publiek in de Bullekerk de primeur beleven.

Kippenvel

Feitelijk is Filmmuziek Live in Concert een multimediale belevenis die door de combinatie van licht, beeld en geluid de zintuigen doet prikkelen. Een dergelijke show is nog nooit eerder in de Zaanstreek vertoond en zal de toeschouwer kippenvel bezorgen. Het CineMusic-orkest speelt maar liefst 20 bekende nummers en op het levensgrote filmdoek worden de filmbeelden ervan vertoond. Droom weg bij de muziek van Forrest Gump of Baantjer, kijk en geniet van het wapengekletter bij Pirates of the Caribbean en Saving Private Ryan, of laat je verrassen door de vrolijke muziek bij de Pink Panter en Jungle Book. En dat is nog maar een kleine greep van al het moois wat CineMusic te bieden heeft.

Een droom gaat in vervulling

De bedenkers van de live show zijn ondernemer John van der Sluijs uit Assendelft en pianist Ruud Luttikhuizen uit Wormer. John: “Het idee om filmmuziek live voor een groter publiek toegankelijk te maken speelde door mijn hoofd en ik vond gehoor bij Ruud om daartoe een professioneel orkest op te richten”. Ruud: “Ik herkende het idee meteen en dat komt door mijn pianoleerlingen, wanneer mij ze vragen om ook eens filmmuziek in te studeren. Dat inspireert mij ook. Zo is bijvoorbeeld de muziek van Ludovico Einaudi populair, dat wordt gespeeld in Intouchables. Voor mij gaat een droom in vervulling”.
Zo besloten zij een orkest op te richten dat niet alleen de filmmuziek in het theater speelt, maar waarbij ook de filmbeelden te zien zijn. Met Henk Ummels, onder meer bekend van het Zaans Showorkest, vonden zij de perfecte en ervaren dirigent. Hij leidt het 12-koppige orkest bestaande uit blazers, percussie, piano, gitaar, bas, viool en keyboard. Henk: “Toen Ruud mij vroeg, dacht ik: deze kans moet ik met beide handen aangrijpen. Op die manier kan ik mijn passie voor muziek en in het bijzonder film en musical volledig uitvoeren. Met dit concert bieden we het Zaanse publiek echt iets heel speciaals.”

Kaarten verkrijgbaar via de Bullekerk

Filmmuziek Live in Concert mag je niet missen. De concerten in de Bullekerk zijn op vrijdag 5 november en zaterdag 6 november en beginnen om 20.00 uur. Kaarten a € 20,- zijn verkrijgbaar via www.bullekerk.nl. Wees er snel bij, want op is op.