OVER ONS

De reis van The Cinemusic Experience

Een goed idee ontstaat niet achter een bureau. Een goed idee borrelt naar boven wanneer je ontspant. Het idee van The CineMusic Experience ontstond in de auto van John van der Sluijs, terwijl hij aan het eind van dag naar huis reed en zijn favoriete muziek -filmmuziek- door de speakers van de autoradio klonk. Gedachtes als: “Hier zouden veel meer mensen van moeten kunnen genieten!” en “Hoe zou dit in een theater klinken als een professioneel orkest dit live speelt?” waren niet meer te stoppen.

Filmmuziek is magisch. Wie eenmaal een film heeft gezien, zal de emoties uit de film direct herkennen wanneer de muziek wordt gespeeld. De melodieën nestelen zich in je geheugen. En wanneer je de muziek live kunt ervaren, brengt die nog veel meer teweeg dan je vooraf kunt bedenken.

John besprak zijn idee met pianist Ruud Luttikhuizen. En zo ging in 2019 het balletje rollen. Er werd een professioneel orkest samengesteld, met onder meer Hester van de Vlugt als concertmeester, Ruud Luttikhuizen op vleugel,  klarinettist / saxofonist Sebastian Ohm, en Henk Ummels als dirigent en de eerste arrangementen werden geschreven. Een tijd van experimenteren en ontdekken wat wel en niet werkte brak aan. Zeker was dat er tijdens de voorstelling filmbeelden te zien moesten zijn, terwijl het orkest speelde. Originele filmbeelden, nauwkeurig gesneden op het ritme en intensiteit van de muziek. En er moesten zalen worden gevonden waar niet alleen een orkest van 36 professionals op een podium paste, maar waar ook een filmscherm van 11×5 meter kon worden opgehangen.

Ondertussen werd contact gezocht met René Mioch, want als iemand de verhalen achter de films zou kunnen vertellen, dan was hij dat wel. René was direct enthousiast en is sindsdien een van de vaste gezichten van The CineMusic Experience.

The CineMusic Experience begon met een vonkje in de auto van John, groeide in 2022 al uit tot een flinke vlam, met een tournee van zeven uitverkochte avonden in kerken en theaters. In 2023 is The Cinemusic Experience niet meer te stoppen en vlamt het vuur enthousiast, met maar liefst 18 voorstellingen op de speellijst voor het theaterseizoen 23/24. We garanderen je een onvergetelijke avond met prachtige muziek, indrukwekkende filmbeelden, mooie verhalen en alle emoties die een film zou kunnen oproepen. Zien we je in het theater?

Kijkwijzer 12+

The CineMusic Experience is geschikt voor 12 jaar en ouder.

Boekingen

Neem voor boekingen contact op met George Visser Productions B.V. Klik hier voor meer informatie.

CineMusic Productions B.V. is de producent voor de uitvoering van de concertshows.

Prosperity Community

Duurzaamheid staat hoog in ons vaandel. Toch ontkomen wij  er bij onze voorstellingen niet aan dat wij een ecologische voetafdruk achterlaten. Niet alleen voor het vervoer van ons orkest, de instrumenten, verlichting, set etcetera, ook onze bezoekers moeten naar het theater kunnen komen. Om die ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te maken, zijn we een samenwerking aangegaan met de Prosperity Community en hebben we besloten voor elke bezoeker van The CineMusic Experience een boom te laten planten in een land rond de evenaar. Lees hier meer over Prosperity Community.

Het Kernteam

John van der Sluijs

Initiatiefnemer & Producent

Paul van der Veer

Manager Operations

Stef Heijnen-Bakker

Artistiek leider

De Muzikale Leiding

Henk Ummels

Dirigent

Hester van der Vlugt

Concertmeester

Sebastian Ohm

Sectieleider Blazers

Ruud Luttikhuizen

Initiatiefnemer, Sectieleider Ritme en Percussie

The Crew

Pieter Ratten

Geluid

Per Duringshoff

Geluid

Chris Dekker

Licht

Bjernd Schipper

Licht

Lars Diekema

Stagehand, licht, geluid

Claudia Wielheesen

Stagehand en enorme steun bij de gehele productie

Productie

De CineMusic Experience zou niet mogelijk zijn geweest zonder de hulp van specialisten en experts op het gebied van muziek, regie, video, licht, geluid en social media. Onze partners zorgen ervoor dat de concertshow een adembenemende belevenis wordt.

Arrangeurs

De volgende arrangeurs hebben een belangrijke bijdrage geleverd bij het arrangeren van de fantastische filmmuziek voor ons grote orkest: Ton van Grevenbroek, Jos Pijnappel, Edwin Paarlberg, Sebastian Ohm en Henk Ummels. De CineMusic tune is gecomponeerd door Ton van Grevenbroek.

ARTISTIEKE LEIDING

Het orkest mag dan nummer 1 zijn, maar minstens zo belangrijk is de beleving van het publiek en of de voorstelling de juiste sfeer ademt. Van moment van binnenkomst tot een aanblik van het toneel moet indruk op het publiek maken. Stef Heijnen-Bakker van studio HB-Staging is vanaf 2021 voor de art direction en vormgeving verantwoordelijk. Zijn kennis, ervaring en bovenal creativiteit is van grote waarde voor CineMusic.

VIDEO

Ga er maar aan staan om boeiende composities van de filmmuzieknummers te maken. Want hoe vat je een film van drieeneenhalf uur als synopsis samen in nog geen 5 minuten. Stephan Vos en Sjoerd Stadt van Foxity draaien daar hun hand er niet voor om. Met hun verfrisssende blik, kennis van videotechniek en enthousiasme van hun team, leveren zij een bijzondere prestatie. Zo creeer je met video beleving.

GELUID

Het spelen van een groot en versterkt orkest in kerken is een grote uitdaging. Hoe krijg je daar de akoestiek onder controle? Pieter Ratten van P-S-L is geluidstechnicus pur sang en zorgt samen met Lars voor een optimale geluidsbeleving van de filmmuziek.

CREATIE

Voor zichtbaarheid op straat, in de krant, met flyers op culturele plekken en bedrijvenmailing werken we nauw samen met Maurice Beers van M68. Tel daar de bouw van een aantrekkelijke en gebruiksvriendelijke website bij op, dan onstaat er creatieve communicatie.

TEKST

Voor onze communicatie op de social media kanalen, via nieuwsbrieven, het programmaboekje en alle andere creatieve uitingen in tekst werken we samen met Monique Butter van Tekstbureau Mo.

DIGITAL & SOCIAL MEDIA

Sociale media media zijn niet weg te denken voor promotie. Om onze doelgroep The CineMusic Experience te laten ervaren werkt Colouring Media nauw samen met Job Luttikhuizen van CineCreations  en Foxity, talloze creaties en content voor stories, reels en feeds.