OVER ONS

Je staat er niet altijd bij stil, maar muziek speelt een heel belangrijke rol bij het vertellen van het filmverhaal. Het versterkt de sfeer en emotie. Zonder muziek ontbeert een film de nodige spanning. Muziek schakeert en benadrukt de wisselende momenten in het filmverhaal.

CineMusic brengt een ode aan alle epische filmmuziek van afgelopen decennia, als multimediaal spektakel, in theaters, culturele centra, filmhuizen en buiten op pleinen en openlucht theaters. CineMusic raakt en beroert mensen.

Het CineMusic orkest is een idee van ondernemer John van der Sluijs en pianist Ruud Luttikhuizen. Eind 2019 hebben zij het initiatief genomen om een professioneel orkest op te richten dat bekende filmmuziek live speelt in combinatie met de filmbeelden op een megagroot scherm.

Op 5 en 6 november 2021 kende het toen nog 12-koppige CineMusic orkest haar première in de Bullekerk in Zaandam. “Als je in staat bent Zaankanters op de bank te krijgen, dan heb je een product wat mensen raakt”, aldus Niels Busch, directeur van Cultureel Centrum Bullekerk. Dat was voor ons het sein om Filmmuziek Live in Concert een vervolg te geven. Alleen nog grootser met nog meer beleving voor het publiek.

Voor de tournee dit jaar door Noord-Holland telt het orkest 32 professionele musici van strijkers, blazers, ritme en percussie. Het orkest staat onder leiding van dirigent Henk Ummels. Het filmmuziek repertoire omvat 25 voor het CineMusic-orkest gearrangeerde nummers van componisten zoals Hans Zimmer, John William, Ennio Morricone, John Barry, Klaus Badelt etc.

CineMusic Productions B.V. is de producent voor de uitvoering van de concertshows.

De initiatiefnemers

Ruud Luttikhuizen

Pianist

John van der Sluijs

Initiatiefnemer & Producent
Paul van der Veer

Paul van der Veer

Producent