OVER ONS

Je staat er niet altijd bij stil, maar muziek speelt een heel belangrijke rol bij het vertellen van het filmverhaal. Het versterkt de sfeer en emotie. Zonder muziek ontbeert een film de nodige spanning. Muziek schakeert en benadrukt de wisselende momenten in het filmverhaal.

Totaalbeleving in het theater

CineMusic brengt een ode aan alle epische filmmuziek van afgelopen decennia, als multimediaal spektakel, in theaters, culturele centra, filmhuizen en buiten op pleinen en openlucht theaters. Het is een meeslepende concertshow waarin live filmmuziek, originele filmfragmenten op een unieke manier bij elkaar komen. The CineMusic Experience raakt en beroert het publiek.

Het CineMusic orkest is een idee van ondernemer John van der Sluijs en pianist Ruud Luttikhuizen. Eind 2019 hebben zij het initiatief genomen om een professioneel orkest op te richten dat bekende filmmuziek live speelt in combinatie met de filmbeelden op een megagroot scherm.

Theatertour door Nederland

Na een opstartfase in het seizoen 2021-2022 volgde in het seizoen 2022-2023 een korte tournee in kerken en op podia in Noord-Holland. Het orkest gaat in 2023-2024 voor het eerst landelijk de theaters in. Het orkest telt 36 professionele musici van strijkers, blazers, ritmesectie en staat onder leiding van dirigent Henk Ummels.

Presentatie Rene Mioch

Het programma wordt gepresenteerd door niemand minder dan filmjournalist René Mioch. De kennis van Mioch over films en zijn interviews met de vele filmacteurs, regisseurs en componisten zijn integraal onderdeel van de show. Het filmmuziek repertoire omvat 25 voor het CineMusic-orkest gearrangeerde nummers van componisten zoals Hans Zimmer, John William, Ennio Morricone, John Barry, Klaus Badelt etc.

Boekingen

Impresariaat George Visser Productions B.V. verzorgt de boekingen voor The CineMusic Experience. Klik hier voor meer informatie.

CineMusic Productions B.V. is de producent voor de uitvoering van de concertshows.

De initiatiefnemers

Ruud Luttikhuizen

Pianist

John van der Sluijs

Initiatiefnemer & Producent
Paul van der Veer

Paul van der Veer

Producent

Productie

De CineMusic Experience zou niet mogelijk zijn geweest zonder de hulp van specialisten en experts op het gebied van muziek, regie, video, licht, geluid en social media. Onze partners zorgen ervoor dat de concertshow een adembenemende belevenis wordt.

Arrangeurs

De volgende arrangeurs hebben een belangrijke bijdrage geleverd bij het arrangeren van de fantastische filmmuziek voor ons grote orkest: Ton van Grevenbroek, Jos Pijnappel, Edwin Paarlberg, Sebastian Ohm en Henk Ummels. De CineMusic tune is gecomponeerd door Ton van Grevenbroek.

ARTISTIEKE LEIDING

Het orkest mag dan nummer 1 zijn, maar minstens zo belangrijk is hoe het het plaatje eruit ziet en of de show juiste sfeer ademt. Van moment van binnenkomst tot een aanblik van het toneel moet indruk op het publiek maken. Stef Heijnen-Bakker van HB-Staging is vanaf 2021 voor de regie en vormgeving verantwoordelijk bij de productie. Zijn kennis, ervaring en bovenal creativiteit is van grote waarde voor CineMusic. Chapeau!

VIDEO

Ga er maar aan staan om boeiende composities van de filmmuzieknummers te maken. Want hoe vat je een film van drieeneenhalf uur als synopsis samen in nog geen 5 minuten. Stephan Vos en Sjoerd Stadt van Foxity draaien daar hun hand er niet voor om. Met hun verfrisssende blik, kennis van videotechniek en enthousiasme van hun team, leveren zij een bijzondere prestatie. Zo creeer je met video beleving.

LICHT

Een concertshow zonder lichtshow is geen show. Lorenzo Poulain van LLight luistert, kijkt en ontwerpt. Zo ook voor The CineMusic Experience.

GELUID

Het spelen van een groot en versterkt orkest in kerken is een grote uitdaging. Hoe krijg je daar de akoestiek onder controle? Pieter Ratten van P-S-L is geluidstechnicus pur sang en zorgt samen met Lars voor een optimale geluidsbeleving van de filmmuziek.

CREATIE

Voor zichtbaarheid op straat, in de krant, met flyers op culturele plekken en bedrijvenmailing werken we nauw samen met Maurice Beers van M68. Tel daar de bouw van een aantrekkelijke en gebruiksvriendelijke website bij op, dan onstaat er creatieve communicatie.

Social Media

Sociale media media zijn niet weg te denken voor promotie. Om onze doelgroep The CineMusic Experience te laten ervaren werken we nauw samen met Job Luttikhuizen van CineCreations , Colouring Media en Foxity, talloze creaties en content voor stories, reels en feeds.