OVER ONS

Je staat er niet altijd bij stil, maar muziek speelt een heel belangrijke rol bij het vertellen van het filmverhaal. Het versterkt de sfeer en emotie. Zonder muziek ontbeert een film de nodige spanning. Muziek schakeert en benadrukt de wisselende momenten in het filmverhaal.

CineMusic brengt een ode aan alle epische filmmuziek van afgelopen decennia, als multimediaal spektakel, in theaters, culturele centra, filmhuizen en buiten op pleinen en openlucht theaters. CineMusic raakt en beroert mensen.

Het CineMusic orkest is een idee van ondernemer John van der Sluijs en pianist Ruud Luttikhuizen. Eind 2019 hebben zij het initiatief genomen om een professioneel orkest op te richten dat bekende filmmuziek live speelt in combinatie met de filmbeelden op een megagroot scherm.

Op 5 en 6 november 2021 kende het toen nog 12-koppige CineMusic orkest haar première in de Bullekerk in Zaandam. “Als je in staat bent Zaankanters op de bank te krijgen, dan heb je een product wat mensen raakt”, aldus Niels Busch, directeur van Cultureel Centrum Bullekerk. Dat was voor ons het sein om Filmmuziek Live in Concert een vervolg te geven. Alleen nog grootser met nog meer beleving voor het publiek.

Voor de tournee dit jaar door Noord-Holland telt het orkest 32 professionele musici van strijkers, blazers, ritme en percussie. Het orkest staat onder leiding van dirigent Henk Ummels. Het filmmuziek repertoire omvat 25 voor het CineMusic-orkest gearrangeerde nummers van componisten zoals Hans Zimmer, John William, Ennio Morricone, John Barry, Klaus Badelt etc.

CineMusic Productions B.V. is de producent voor de uitvoering van de concertshows.

De initiatiefnemers

Ruud Luttikhuizen

Pianist

John van der Sluijs

Initiatiefnemer & Producent
Paul van der Veer

Paul van der Veer

Producent

De productie

De CineMusic Experience 2022 zou niet mogelijk zijn geweest zonder de hulp van specialisten en experts op het gebied van muziek, regie, video, licht, geluid en social media. Onze partners zorgen ervoor dat de concertshow een adembenemende belevenis wordt.

Arrangeurs

De volgende arrangeurs hebben een belangrijke bijdrage geleverd bij het arrangeren van de fantastische filmmuziek voor ons grote orkest: Ton van Grevenbroek, Jos Pijnappel, Edwin Paarlberg, Sebastian Ohm en Henk Ummels. De CineMusic tune is gecomponeerd door Ton van Grevenbroek.

Artistieke leiding

Het orkest mag dan nummer 1 zijn, maar minstens zo belangrijk is hoe het het plaatje eruit ziet en of de show juiste sfeer ademt. Van moment van binnenkomst tot een aanblik van het toneel moet indruk op het publiek maken. Stef Heijnen-Bakker van HB-Staging is vanaf 2021 voor de regie en vormgeving verantwoordelijk bij de productie. Zijn kennis, ervaring en bovenal creativiteit is van grote waarde voor CineMusic. Chapeau!

Video

Ga er maar aan staan om boeiende composities van de filmmuzieknummers te maken. Want hoe vat je een film van drieeneenhalf uur als synopsis samen in nog geen 5 minuten. Stephan Vos en Sjoerd Stadt van Foxity draaien daar hun hand er niet voor om. Met hun verfrisssende blik, kennis van videotechniek en enthousiasme van hun team, leveren zij een bijzondere prestatie. Zo creeer je met video beleving.

Licht

Een concertshow zonder lichtshow is geen show. Lorenzo Poulain van LLight luistert, kijkt en ontwerpt. Zo ook voor The CineMusic Experience.

Geluid

Het spelen van een groot en versterkt orkest in kerken is een grote uitdaging. Hoe krijg je daar de akoestiek onder controle? Pieter Ratten van P-S-L is geluidstechnicus pur sang en zorgt samen met Lars voor een optimale geluidsbeleving van de filmmuziek.

Creatie

Voor zichtbaarheid op straat, in de krant, met flyers op culturele plekken en bedrijvenmailing werken we nauw samen met Maurice Beers van M68. Tel daar de bouw van een aantrekkelijke en gebruiksvriendelijke website bij op, dan onstaat er creatieve communicatie.

Social media

Sociale media media zijn niet weg te denken voor promotie. Om onze doelgroep The CineMusic Experience te laten ervaren werken we nauw samen met Job Luttikhuizen van CineCreations , Colouring Media en Foxity, talloze creaties en content voor stories, reels en feeds.