The CineMusic Experience speelt The Special. Doorslaand succes in de Haarlemse Phil.

The CineMusic Special Haarlem 11 mei 2024

Alle eerste keren zijn bijzonder, maar dat het zó bijzonder zou worden, had niemand durven dromen. Afgelopen zaterdag 11 mei stond The CineMusic Experience voor het eerst op het toneel van theater Phil. De concertshow werd voor het eerst gespeeld voor een publiek van meer dan 1000 man. Én het orkest deelde het toneel voor het eerst met een concertkoor. Het bleken alle ingrediënten te zijn voor een magische avond die eindigde met een minuten durend applaus.

En er waren meer eerste keren. Zo werden voor het eerst arrangementen uit Disney’s Avatar The Way of Water en The Little Mermaid gespeeld en deinde het publiek voor het eerst enthousiast mee met de klanken van de Bolero, terwijl de filmscènes uit Les Uns et Les Autres werden vertoond.

Enkele reacties van het publiek na afloop van de show:

“Wat een fantastische avond. De toevoeging van het koor is fenomenaal.”

“Ik vond alles mooi. De tranen kwamen bij het horen en zien van How to Train a Dragon. Prachtig!”

“Diep onder de indruk. Vooral van de stukken uit Saving Private Ryan en Schindler’s List”

“We waren al eerder bij The CineMusic Experience geweest, maar deze special was écht anders. Genoten!”

Het leuke van eerste keren is dat er als logisch gevolg ook tweede keren komen. En die komen er! Voor het nieuwe theaterseizoen dat in september start staan er zo’n 30 optredens op de planning. Het CineMusic-orkest en zijn gevolg trekt door het hele land om in de theaters te laten horen en voelen hoe mooi filmmuziek is. Speciaal is dat deze productie bovendien uit alle films scènes laat zien, die zo zijn gesneden dat ze perfect op de muziek passen. Zo beleef je meer dan 20 films op een avond.

Het einde van het seizoen wordt net als afgelopen zaterdag gevierd met The Special. Er wordt dan extra uitgepakt met nieuwe arrangementen, een koor, en nieuwe films. In 2025 staan er meerdere Specials gepland, zowel in theater Phil., als in het Haagse Amare.

De ticketverkoop voor de theatershows en The Specials is inmiddels gestart. Kijk voor meer informatie en een theater bij jou in de buurt op cinemusic.nl

Fotografie: Brett Florens