CineMusic in Bullekerk groot succes

De Bullekerk zat goed gevuld op 6 november jl.. Op de gezichten van het publiek was vooraf af te lezen dat zij benieuwd was naar wat het CineMusic orkest zou brengen. De zaal ademde een sfeer van glamour en glitter uit: de paparazzi buiten, de rode loper, champagne bij binnenkomst en ruim opgezette zitjes met tafeltjes.

Vanaf het moment dat dirigent Henk Ummels zijn baton omhoog hief, was het publiek geboeid. Terwijl het orkest speelde werd op het grote filmdoek achter het orkest de filmbeelden vertoond. Filmmuziek van Forrest Gump, The Godfather, James Bond, Mission Impossible raakten het publiek vrijwel direct. Hester van der Vlugt ontroerde het publiek met haar prachtige vioolspel bij Schindler’s List. Er werd menig traantje werd weggepinkt. Ook na de pauze verraste CineMusic het publiek met tal van nummers. Verrassend was Dances with Wolves, het leek alsof de bizons door de theaterzaal denderden. Misschien wel meest indrukwekkend was tekenfilm Jungle Book, waarbij het wandelpas van olifanten volledig synchroon liep met de muziek. Dat leidde tot een open doekje voor het gehele productie.

Ook theatereigenaar Niels Busch was enthousiast over de show: “Het gebeurt niet vaak dat Zaankanters zo enthousiast worden van een voorstelling, maar CineMusic krijgt het voor elkaar!”. CineMusic mag trots zijn op deze productie. Het publiek ziet ze in ieder geval graag terug.