René Mioch keert terug naar de theaters met The CineMusic Experience

Liefhebbers van film, muziek en mooie verhalen zitten het komende theaterseizoen goed. Vanaf september trekt het orkest van The CineMusic Experience samen met René Mioch door het land. Laat je raken door de mooiste filmmuziek met de mooiste fragmenten uit de mooiste films.

CineMusic in het kort

Wie kaartjes bemachtigt, is gegarandeerd van een bijzondere avond. Tijdens de concertshow worden muziekstukken uit meer dan 20 wereldberoemde films gespeeld door een groot orkest. Tegelijkertijd worden de originele filmbeelden op groot scherm vertoond. Filmkenner René Mioch vertelt tussen de stukken door verhalen over de films en de acteurs die erin spelen. Een belevenis die je niet snel zult vergeten.

Presentatie door René Mioch

Het programma wordt gepresenteerd door niemand minder dan René Mioch. Mioch maakt als filmjournalist al meer dan 35 jaar filmprogramma’s op de Nederlandse televisie. Hiervoor interviewde hij filmsterren als Tom Cruise, Sharon Stone en Johnny Depp en ging hij in gesprek met grote componisten als Hans Zimmer en John Williams. De kennis van Mioch over films en zijn interviews met filmacteurs, regisseurs en componisten zijn een integraal onderdeel van de show. Hij zal uit eigen ervaring verhalen vertellen die je anders nooit zult horen.

Op het programma

Het orkest van The Cinemusic Experience bestaat uit 36 bevlogen, professionele musici. Onder leiding van dirigent Henk Ummels, pianist Ruud Luttikhuizen en eerste violiste Hester van der Vlugt spelen zij de mooiste muziekstukken uit ruim twintig films. Op het avondvullende programma staan onder andere muziekstukken uit James Bond, Pirates of the Caribbean, Spirit, Forrest Gump, Imitation Game, Harry Potter, Jurassic Park, Out of Africa, Schindler’s List en Jungle Book. Daarnaast wordt het publiek getrakteerd op een paar soundtracks uit zeer recente films.

Tickets

Bestel je tickets voor het theater in jouw buurt.

Bijschrift bij foto: Filmkenner René Mioch en directeur John van der Sluis ondertekenen het contract voor het nieuwe theaterseizoen met The CineMusic Experience.

Fotografie: Job Luttikhuizen – CineCreations